Teknisk Direktør fejrer 25 års jubilæum

28 MAJ 2020

Teknisk Direktør fejrer 25 års jubilæum og træder ind i en grøn fremtid for maskinudlejningsbranchen

Teknisk Direktør Frank Larsen fra LOXAM fejrer d. 30. maj 2020 sit 25 års jubilæum hos Europas største udlejer af maskiner. Drivkraften i hans lange karriere har fra starten været lysten til at omsætte den tekniske viden til praktisk anvendelse, som giver kunderne værdi i arbejdsdagen.

 

Der er sket meget i udlejningsbranchen siden Frank Larsen i 1995, trådte ind ad døren hos JJ Maskinudlejning i Karlslunde som nyansat elektriker. Dengang var han en del af en virksomhed med ca. 25 ansatte og i dag er han en del af en global koncern med over 10.000 medarbejdere.

Frank bliver hurtigt udnævnt til afdelingsleder i Vassingerød og senere i Holbæk. Men IT har også Franks store interesse og derfor får han ansvaret for indførelse af RFID tags på alt materiel og virksomhedens første hjemmeside bliver også søsat. Efter en årrække er Frank tilbage til Karlslunde, da Jens Johansen, Adm. direktør, ønsker Frank tættere på og udnævner ham som driftschef.

I 2005 fusionerer JJ Maskinudlejning og DNE og bliver Danmarks største materieludlejer og samtidig interessant for udenlandske opkøbere. Her kommer LOXAM ind i billedet med opkøbet i 2007, hvor Frank udnævnes som Teknisk chef.

I dag er Frank Larsen Teknisk direktør med hovedansvar for flåde, IT og sikkerhed.

Frank Larsen har været med på den fantastiske rejse, hvor LOXAM har vokset sig større med overtagelser af Dansk lift i 2013 og Cramo i 2017.

”Det har været en utrolig spændende tid og jeg har stor respekt for hvordan LOXAM har opbygget det danske marked på relativt kort tid. Den danske organisation er i høj grad præget af stor erfaring, stabilitet og medarbejdertilfredshed. LOXAM fokuserer konstant på at udvikle medarbejderne samtidig med at der tiltrækkes nye kompetencer. Det er dét der gør forskellen og gør os bedst egnede til altid at imødekomme vores kunders behov. Det er jeg meget stolt af at være en del af og jeg håber at kunne bidrage yderligere med at forstærke LOXAMS position i de kommende år.” Udtaler Frank Larsen.

 

LOXAM er klar til store investeringer i en grøn fremtid

Frank Larsen står også i spidsen for LOXAMS store investering i en grøn fremtid gennem anskaffelser af emissionsfrie maskiner.

”Jeg ser meget frem til at vi i LOXAM kan bidrage til den grønne omstilling og som vi vil intensivere i de kommende år. LOXAMS ambition om at spille en ledende rolle i omstillingen til et mere bæredygtigt maskinmarked er både vigtigt og spændende. Vi har allerede hul på det ved at erstatte dieseldrevne maskiner med eldrevet, emissionsfrit maskinel på NCC’s største renoveringsopgave på næsten 700 mio. kr., bestående af 503 gårdhuse for Albertslund Boligselskab. Det er utrolig spændende at være med i denne grønne omstilling, hvilket jeg ser frem til at være en del af.” Udtaler Frank Larsen, Teknisk Direktør.
 

LOXAM er med det seneste opkøb af Ramirent blevet Europas største inden for materieludlejning og nr. 3 globalt og har dermed den finansielle styrke der skal til for at investere i fremtiden. Det handler både om nyt materiel og udvikling af medarbejdere.

”Investering i de kommende klimakrav er voldsomt udfordrende for vores kunder, og det er præcis her vi kan tilbyde vores partnerskab. Som Europas markant største udlejer, og en af verdens absolut største, er det næsten vores pligt at være den foretrukne partner, som støtter og udvikler kundernes forretning. Jeg sætter meget pris på, at have en kapacitet som Frank Larsen med på holdet til at gennemføre vores strategi.” udtaler Adm. direktør Carsten Hoeck.
 

”Vi investerer et trecifret million beløb i nye maskiner og en stor del af disse maskiner er emissionsfrie maskiner, og maskiner som understøtter kravene om miljørigtighed og kravene til at øge sikkerhed. Så vi er rustet til at møde den kommende efterspørgsel vi forventer fra byggebranchen de kommende år. ” afslutter Carsten Hoeck.

 

Vi går sikkert på arbejde og vi går sikkert hjem

Sikkerhed ligger både LOXAM og den tekniske direktør meget på sinde. Frank Larsen er derfor også kendt for sit mantra:  ”Vi går sikkert på arbejde, og vi går sikkert hjem” og det er denne indstilling, der præger hans vigtige arbejde med sikkerhed.
 

Frank Larsen er tidligere fodbolddommer, hvor han fløjtede kampen i gang, styrede slagets gang, uddelte gule kort når det skulle gøres - Frank er kendt for at være hård men retfærdig både på og uden for banen og holder på ”Et ord er et ord”. Og det er noget han tager med sig i sit arbejde med sikkerhed hos LOXAM.
 

LOXAM investerer store summer i sikkerhed for både medarbejdere, kunder og materiel, og vi tager naturligvis alle forholdsregler ift. COVID-19, så både kunder og medarbejdere er maksimalt beskyttet.

Som engageret udlejer bestræber LOXAM sig på at opfylde sine kunders behov effektivt. Der gennemføres kontinuerlige tiltag med henblik på at forbedre hverdagen, for det er én af koncernens prioriteter at beskytte brugernes og medarbejdernes fysiske integritet. Mens medarbejderne internt gøres opmærksomme på sikkerheden på arbejdspladsen, hviler LOXAMS engagement over for sine kunder på proaktive handlinger, der skal reducere og forhindre arbejdsskader og samtidig forbedre arbejdsmiljøet.

I den forbindelse afhænger sikkerheden - som er LOXAMS største udfordring - af et højt niveau af professionalisme, der hviler på 4 grundprincipper:


- Systematisk kontrol af maskinerne inden de forlader afdelingen, og når de kommer tilbage igen efter endt udlejning.
- Sporbarhed af vedligeholdelse, kontrol og reparationer.
- Intervention på stedet, døgnet rundt - alle ugens dage.
- Anvendelse af fælles procedurer i hele koncernen bestående af forebyggende vedligeholdelse, planlægning af serviceeftersyn i afdelingerne og outsourcing af reparationer.
 

Jubilæum i Corona-tider

Frank Larsens 25 års jubilæum den 30. maj 2020 markeres internt og vil, når det er muligt blive fejret yderligere med en reception for kunder og samarbejdspartnere.

 

Fakta:

Frank Larsen, 50 år, bor i Ringsted med sin kone Elin, 2 børn Markus og Melisa, dyrker spinning, kører racercykel, stor passion for øl, brygger sit eget øl, nyder naturen med sin hund, står gerne for maden til de store familiefester.

Kontakt os

{{ actionLabel }}