beton der blandet og ender i en trillebør

Sådan laver du en betonblanding

Forår - Sådan gør græsplænen klar til sommer

Når vinteren er overstået og græsset begynder at vokse skal plænen renses for mos og ukrudt, der kan hæmme dens vækst. Det gøres nemt med en vertikalskære. Vertikalskæren river i overfladen, så rødderne nemmere kan få luft, vand og næring. Det er vigtigt, at man ikke skærer for dybt i plænen for ikke at ødelægge rødderne.

Herefter er det tid til eftersåning. Vælg den type græs, som kan modstå det slid, som den udsættes for under brug. Gå gerne efter med en omgang topdressing for
at forebygge ujævnheder. Afslut processen med en god gødning.

Beton blandingsforhold

Beton blandes af cement, sand og sten og blandingsforholdet opgives i præcis denne rækkefølge. 1:2:3 betyder 1 del cement, 2 dele sand og 3 dele sten. Hvis der kun er to tal, som fx 1:3 betyder det, at der ikke skal tilsættes sten. Stenene varierer i størrelse efter betonlagets tykkelse - man plejer at sige, de ikke må være større end 1/3 af det færdige betonlag.

3 gode tips inden start

Jo mere vand du hælder i en betonblanding, jo svagere bliver betonen, når den er hærdet.

Beton må ikke hærde for hurtig, derfor skal du holde overfladen fugtig i 4-5 dage efter støbning.

Vær opmærksom på at det tager op til 3 uger for beton at hærde, selvom den er hård efter 24 timer.

Betonblanding stolper til terassen

1:2:3 blandingsforhold. En del cement, to dele sand og tre dele sten. Vandet skal du dosere i forhold til cementen. Du kan også købe en færdig blanding, som egner sig perfekt til opgaven.

Betonblanding til fundament

1:3,5:5 blandingsforhold. En del cement, 3,5 dele sand og 5 dele sten. Fundamentet armeres med et armeringsnet. Perfekt til et lille drivhus, orangeri, skur eller garage.

Betonblanding til køkkenbordplade

1:3 blandingsforhold. En del cement og 3 dele sand. Bordpladen skal også støbes med et armeringsnet, så betonpladen kan holde.

Betonblanding til betongulv

1:2:3 blandingsforhold. En del cement, to dele sand og tre dele sten. Betonen skal ikke være for våd, det skal føles som fugtig jord.

Leje af betonblander og røreværk

Du kan leje vores betonblander og røreværk online hos Silvan og du kan afhente i en af Silvan's 42 butikker.
 

Kontakt os

{{ actionLabel }}