en kvinde fjerner tapet

Sådan fjerner du tapet, nemt og effektivt

Når væggene skal renses for gammelt tapet, kan det hurtigt virke som en uoverskuelig opgave, men med det rigtige værktøj og metoder er det let at fjerne det gamle tapet. Følg vores guide, så kommer du nemt og effektivt i mål.

Hvilket slibepapir skal jeg bruge?

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige kornstørrelse til din slibeopgave. Hvis du vælger den forkerte kan du risikere, at du skal bruge lang tid, inden du kan se et resultat, eller at du i værste fald ødelægger gulvet.

Hvis dit trægulv er meget slidt, så er det en god idé at bruge et groft slibepapir, så hakker og ujævnheder bliver fjernet. Hvis gulvet ikke er voldsomt medtaget, så kan du muligvis undvære at bruge det groveste slibepapir. Det er altid en god idé at starte på et mindre areal, så du kan vurdere hvilket slibepapir der passer til opgaven.

Spørg personalet i butikken hvis du er i tvivl om kornstørrelsen til dit projekt.

klargøringsværktøj til at fjerne tapet på et gulv

Klargøringen af væggen

Fjern fod- og skyggelister samt løsne eventuelle stikkontakter inden du går i gang med at fjerne tapetet. Diverse lister kan genbruges efterfølgende. Anvend afdækningspap til gulvet.

værktøj til at lave huller i tapet

Lav huller i tapetet

Brug en perforatorrulle der perforerer i tapetet uden at ødelægge vægoverfladen, så damp kan trænge ind og opbløde gammelt klister. Herefter skal du anvende tapetafdamperen.

tapet der bliver dampet

Anvend en tapetafdamper

Afdamperen sender varm vanddamp ind under tapetet, som opbløder limen hurtigt. Herefter kan tapeten nemt og hurtigt skrabes af med en bred spartel eller tapetstripper.

hånd der skraber tapet

Forberedelse til ny tapet eller maling

Når alt tapet er fjernet kan du lappe eventuelle huller med spartelmasse eller reperationsmørtel. Slib over med en slibepude og slibepapir på K80-150. Behandel væggen med en forankringsgrunder, så den er mindre sugende..

hånd der damper tapet

Leje af tapetafdamper

Du kan leje vores tapetafdamper inklusiv perforatorrulle online hos Silvan lige her.
 

Kontakt os

{{ actionLabel }}