Sådan får du en sund græsplæne

Vil du have en frisk og grøn græsplæne året rundt, så kræver det den rigtige pleje og vedligeholdelse. Hvis det gøres korrekt, kan du lykkes ved et minimum af arbejde. Hver årstid har sit fokus og opgaver, som du med fordel kan følge.

en flot græsplæne under under nogle lyserøde kirsebærtræer

Forår - Sådan gør græsplænen klar til sommer

Når vinteren er overstået og græsset begynder at vokse skal plænen renses for mos og ukrudt, der kan hæmme dens vækst. Det gøres nemt med en vertikalskære. Vertikalskæren river i overfladen, så rødderne nemmere kan få luft, vand og næring. Det er vigtigt, at man ikke skærer for dybt i plænen for ikke at ødelægge rødderne.

Herefter er det tid til eftersåning. Vælg den type græs, som kan modstå det slid, som den udsættes for under brug. Gå gerne efter med en omgang topdressing for
at forebygge ujævnheder. Afslut processen med en god gødning.

en flot græsplæne under nogle grønne træer

Sommer - Sådan vedligeholder du græsplænen om sommeren

Klip græsplænen jævnligt henover sommeren og gerne mindst én gang om ugen. Du må maksimalt klippe 1/3 del af græsstrået og helst ikke kortere end 3-4 cm. Du får det bedste resultat, uden risiko for udtørring og sygdomsangreb, hvis plæneklipperen har et skarpt skær.

Hold øje med tørkeperioder, hvor du med fordel kan lade græsset gro, så der undgås skader, og det bliver
mere modstandsdygtigt.

Anlæggelse af ny græsplæne skal helst ske hen mod efteråret, da jorden på denne årstid er varm og dermed giver gode betingelser for græsset.

en flot græsplæne under nogle efterårsfarvede træer

Efterår - Sådan gør du græsplænen klar til næste år

Gå græsplænen igennem en gang mere med en vertikalskærer og efterse skader, som fx gule pletter. Her kan du efterså med nyt græs. Tilfør græsplænen kalk og gødning.

Græsplænen skal gøres vinterklar når temperaturen nærmer sig 7°C. Græsset må ikke klippes kortere end 4 cm, da det kan svække rodnettet og give dårlige
betingelser henover vinteren.

Fjern gerne løse blade og nedfaldsfrugt fra græsplænen, så de ikke dækker for lys og luft, da det kan være med til at kvæle græsset. Finhak evt. blade og fordel det på græsset for beskyttelse mod frost.

før og efter billede af en sund græsplæne

Lej en vertikalskærer

Med en vertikalskærer fjernes nemt uønskede vækster, som mos og ukrudt i græsplænen. Knivsystemet river i overfladen, så rødderne får luft og bedre vilkår for at vokse. Den kan køre på ujævnt terræn og har trinløs højdejustering, som kan indstilles til den enkelte græsplæne.
 

Kontakt os

{{ actionLabel }}